אם מזג האוויר הנעים השורר בארצנו, מי קבע, כי יש לבשל במטבח הביתי בלבד ישנה אפשרות גם לבתים הפרטיים וגם לדירות גג או כאלה שיש בהן מרפסות, לבשל בנטבח חיצוני, מעוצב ומאובזר, כך שחוויית הבישול תהיה עוצמתית ונוחה יותר באמצעות שימוש עם מטבח חוץ למרפסת. גם בנטפים האורבניים בערים המרכזיות, ניתן ליהנות מארוחה נהדרת עם האורחים ובני הבית, כאשר יש לנו מטבח מאובזר שמתאים לגודל המרפסת ולנתוניה. ניתן להכין את כל סוגי המאכלים ולא להסתפק בצליית בשר בלבד. כשאר האורחים יושבים מולכם, הם יכולים ליהנות מחויה קולינרית, כאשר אתם מפגינים את כישרונכם בתחום הבישול.
בדיוק כשם שאנו מתכננים מטבח לפנים הבית, כך גם נתכנן את מטבח החוץ שלנו. יש לתכנן אזור אחסון קר עבור מזון שמצריך מקרר, אזור עבודה לצליית בשר, אזור שיש בו את הכיור, ואזור אחסון ששם נאחסן את הכלים הדרושים לנו עבור מטבח חוץ למרפסת. השוני הוא שהאזור של המטבח החיצוני, הינו אזור פתוח ולכן, יש להגדיר את גבולות המטבח. המטבח החיצוני, אינו צריך להיות גדול כמו המטבח בבית, כי אם פרקטי ופונקציונלי.
אם תהיו מעוניינים כי האורחים שלכם ישבו קרוב לאזור הבישול שלכם, תוכלו לארגן מקומות ישיבה קרוב לעמדה זו. את מטבח חוץ למרפסת, ניתן לתכנן בצורה כזאת, שיהיה נוח לכם מכל הבחינות ויהווה מקום נעים לשהות בו, כשאר הכל מתוכנן לפרטים.
הגודל הסטנדרטי של מטבח עבור המרפסת, יהיה בין 2.40 עד לגודל של 3 מטרים. גם משטח העבודה, יהיה באורך של מטר עד 1.20 אם תורידו את גריל הגז והכיור. מינימום תחזוקה , היא מילת המפתח של מטבח חוץ למרפסת, אשר אמור להיות עמיד, הגד מים ורטיבות ומותאם במיוחד, לתנאי מזג האוויר בארץ. כדאי לברר לגבי המודלים השונים של מטבחים המיועדים למרפסת כשאר אתם יודעים מה הגודל הדרוש לכם, או להזמין בעל מקצוע, אאשר יעניק לכם הצעת מחיר של מטבח זה.