אחרי שהגעתם למסקנה כי אתם רוצים מטבח חיצוני , מומלץ להיכנס להתבונן בתמונות לקחת דף ולהתחיל לרשום לצייר
מה אתם רוצים או מה הצרכים במטבח בחיצוני שלכם
- מגירות ,גריל גז,פחמים, כיריים , צ'יפסר ,כיור ברז, ארונות אחסון, מדיח ,תנור,טבון, בר,כסאות, מקרר,מכונת קרח ….
- לתחום מידות ומבנה למטבח החלומות שלכם
- לצייר לעצמכם סקיצה רעיונית משלכם
- לציין על הסקיצה מיקום נקודת הגז אם יש
- לציין מיקום נקודת בניקוז/ביוב לכיור / מדיח
- להיכנס ולחקור מה כדאי,מה מומלץ על פי מגוון המטבחים הרחב לגינות שמוצע כיום בשוק כדי לקבל רעיונות ותובנות משלכם לפני התחלת התהליך .
- מומלץ להתייעץ באנשי מקצוע או כל סיוע חיצוני אחר
מה חשוב לבדוק כשרוכשים מטבח חוץ
איכות החומרים גוף היחידה
לגוף וחומרי הגלם מהם מיוצר מטבח החוץ יש ערך רב
אם חו"ג הנו נירוסטה
- חשוב לבדוק האם הנירוסטה הינה נירוסטה אל חלד עמידה לתנאי חוץ לחות וגשם
לבדיקה ניתן לקחת מגנט הכי פשוט שיש לגשת למשטח ולהניח ,אם המגנט מתמגנט משמעו שהנירוסטה מעורבבת עם ברזל ולברזל בטבע יש נטייה להחליד.
באם המגנט נע באופן חופשי ואינו מתמגנט אזיי הנירוסטה איכותית
לרוב ישנו שילוב של עצי איפאה ,טיק בורמזי שהם דק לכל דבר - דק כשלעצמו צורך תחזוקה של פעם עד פעמיים בשנה שימון העץ להחזרת הברק
פעולה זו אינה צורכת מאמץ בשל השטחים הקטנים .בעזרת מטלית בד ספוגה בשמן עוברים על פלטות עת הקטנות
ניתן לשלב דק סינטטי המגיע במגוון צבעים שונים הדק הסינטטי אינו דורש תחזוקה כלל ועמיד ומתאים לתנאי האקלים הים תיכוני
גרילים למסעדות
בשוק קיימים מבחר רב של גריל למסעדות בשילוב גז וגאדג'טים רבים
מבנה בגריל ומה חשוב ומומלץ לבדוק
גוף הגריל
חו"ג מומלץ נירוסטה≠304 אל חלד עמידה לתנאי חוץ לחות וגשם
לבדיקה ניתן לקחת מגנט הכי פשוט שיש לגשת למשטח ולהניח ,אם המגנט מתמגנט משמעו שהנירוסטה מעורבבת עם ברזל ולברזל בטבע יש נטייה להחליד.
באם המגנט נע באופן חופשי ואינו מתמגנט אזיי הנירוסטה איכותית
מבערי הגריל
מבער טוב הוא מבער שלא יתפורר עם הזמן .
מה שהרבה אנשים לא מבינים היא הסיבה להתפוררות
ברזל או כל חומר המעורב עם ברזל מתכלה ומתפורר כאשר הוא בא במגע עם אש נירוסטה לעומת זאת משנה את צבעה ואינה מתכלה
עוצמת BTU של המבערים
כל מבער שמיוצר מיוצר עם עוצמת BTU לא קיים מבער ללא עצמה.
אפקט העצמה מתבטא במיוחד בגריל בייתי בו חייבים לסגור מכסה בזמן הצלייה ,ורק אז יש ערך לעומת ה BTU
בגריל תעשייתי (שיכול להיות מותאם לבית ) שם אין ערך לעצמת BTU היות ולא סוגרים מכסה בזמן הצלייה , עקרון עצמת החום מופקת בדרך עקיפה ע"י הכפלת כמות המבערים לעומת גריל בייתי רגיל ובכך יוצרים פיזור חום אחיד בכל שטח הצלייה
רשתות
בשוק קיימים 3 סוגי רשתות
רשת ברזל – תמיד תגיע כיחידה אחת , ניקיון ותחזוקה מברשת פלדה שמן ובצל אסור מים אסור מסיר שומנים
יתרון – ברזל מוליך טוב חום חסרון – יכולה להחליד
רשת נירוסטה – תגיע לרוב ביחידה אחת
יתרון – קלה לתחזוקה ניקיון עם מסיר שומנים סבון וכו'
חסרון – הולכת חום נמוכה הצלייה פחות איכותית
רשת נירוסטה – תגיע לרוב ביחידה אחת
יתרון – קלה לתחזוקה ניקיון עם מסיר שומנים סבון וכו'
חסרון – הולכת חום נמוכה הצלייה פחות איכותית
רשת יציקה – רשת יציקה יגיעו בכמה פלטות לכיסוי מלא של שטח שצלייה בשל משקלן הכבד.תחזוקה מברשת פלדה שמן ובצל
יתרון – הולכה ואגירת חום בתצורה הגבוהה ביותר , איכות הצלייה והטעם ברמה הכי גבוהה.
חסרון – תחזוקה לקויה מביאה לחלודה ,אסור להשתמש במים או מסיר שומנים.
טיפ – אם יש במטבחכם מחבת יציקה ומחבת נירוסטה חישבו באיזה מחבת תבחרו
לצלות את נתח הבשר
הפעלת הגריל בסיום הצלייה במשך 10 דקות על הנקודה הגבוהה יתרום לניקוי ותחזוקה יעילה הן של המבערים והן של הרשתות
מקרר
באקלים הים תיכוני שלנו יש בעיה עם מקררים העומדים בחוץ בשל טמפרטורות החום בקיץ המדחסים של הרבה מקררים לא עומדים בעומס וקורסים , גם אם מוסיפים דלת חיצונית שתסגור על המקרר המדחס אינו מצליח לעמוד בעומס.
חייבים להשאיר פתח אוורור למנוע.
מומלץ
דלת זכוכית בעלת 3 שכבות לבידוד מושלם.
מאורר קדמי – ניתן להתקנת בילד אין במטבחים ,גם במטבחי חוץ.
כולל תאורה פנימית.
המקרר בעל מאוורר פנימי לפיזור מושלם של הקור.